RUSTEN IS (OP)BOUWEN!

RUSTEN IS (OP)BOUWEN!

5 tips om beter en pijnvrij te bewegen!

Iedere sporter wil vooruitgang boeken bij het trainen. Je lichaam moet daarom inspanningen met pauzes afwisselen om (nog) beter te worden. Lees en pas onze regeneratie tips toe en boek op een efficiënte manier vooruitgang. 

START STERK! Lezen RUSTEN IS (OP)BOUWEN! 3 minuten Volgende COOL IS NOT COOL

5 tips om beter en pijnvrij te bewegen!

Wat jouw sportieve doelen ook zijn, je lichaam heeft pauzes nodig om beter te worden.
Iedere sporter wil vooruitgang boeken bij het trainen. Dat lukt alleen maar door je lichaam steeds opnieuw uit te dagen en door het in onbalans te brengen. De meest herkenbare vorm hiervan is een verhoogde hartslag gevolgd door kortademigheid en (spier-)vermoeidheid. Deze inspanningen vragen veel van je lichaam waardoor je het ook tijd moet geven om te herstellen. Rust is immers ook een vorm van training en laat je toe om je persoonlijke doelen te bereiken zonder blessures of andere kwaaltjes en pijntjes!

Lees en pas onderstaande regeneratie tips toe in je wekelijks sportschema en je zal op een efficiënte manier vooruitgang boeken zonder al te drastische veranderingen in je dagelijkse routine! Bijkomend willen wij je ondersteunen met onze fast recovery herstellende spiergels die je helpen om krampen te voorkomen, vermoeide spieren te vermijden en versterkt het supercompensatie principe.

Regeneratie tips om slimmer en sneller te herstellen!
1. Supercompensatie : Rusten is opbouwen!

Deze term vat perfect samen wat rust tussen trainingsmomenten teweegbrengt. Door het nemen van rust herstelt het lichaam (compenseert) en wordt gelijktijdig sterker. Je kan dus stellen dat bij een volgende training, je lichaam een voorsprong heeft genomen om haar kracht en fysiek ten opzichte van de training ervoor.
Meer weten over supercompensatie? Dan zijn 2 artikels erg handig om lezen:
https://www.cyclingweb.nl/advies-cyclingweb/supercompensatie
https://www.start2run.app/tips/supercompensatie-wat-is-dat/

2. Laat je herstel niet over aan het toeval.

Of je duursporter of teamsporter bent, jij en/of je trainer plant de opbouwende intensiteit van je training. Plan dus ook de regeneratie na het sporten en laat het herstel niet aan het toeval over. Zorg ervoor dat je in een normale trainingsweek 2 tot 3 vrije rustdagen inbouwt, vergeet niet “rusten is ook trainen”!

3. Train, Eat, Sleep, Repeat.

Naast een regelmatig trainingsritme zijn voldoende slaap en gezonde voeding erg belangrijke bijdragers aan de prestatie van iedere atleet. Gezonde voeding zullen je spieren en pezen terug aansterken en als je slaapt verkeert je lichaam in totale rust en kan het ongestoord regenereren van je trainingsinspanning.

4. Eindig positief met een cool-down!

Heb je de neiging om na een training of wedstrijd onmiddellijk huiswaarts te keren, om nadien lekker op de bank te relaxen? Tracht dit ritme te veranderen en sluit je training goed af door middel van een korte cool-down sessie. Hierdoor zal je verzuring in de spieren verminderen en verklein je de kans op blessures.

5. Behandel micro-haarscheurtjes.

De inspanning die je van je spieren vraagt tijdens het trainen veroorzaken minuscule haarscheurtjes in het spier- en peesweefsel. Tijdens je rustmomenten zullen deze haarscheurtjes helen. Bovendien bouw je op deze manier meer spiermassa op en wordt je bijgevolg sterker, hetgeen deel uitmaakt van je eigen supercompensatie!
Met onze fast recovery spiergel kan je zeer lokaal de zwaar belaste spieren behandelen, onze natuurlijke ingrediënten werken diep in rondom de spierzone en versnellen het herstel.
> Meer weten over de medisch onderbouwde werking van onze recovery gel? Lees dan ook: https://revvi.eu/pages/databank-herstellen

Laat een bericht achter

Alle berichten worden voor publicatie beoordeeld

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.