HERSTELLEN

WAT IS HERSTELLEN?

Samen met de alsmaar groeiende recreatieve sport en fitness activiteiten, krijgt een correcte manier van herstellen steeds meer aandacht en beseft de actieve sporter de voordelen hiervan. In de afgelopen jaren zijn meer dan ooit mensen gaan sporten en bewegen, miljoenen sporters zijn hun favoriete activiteiten in competitie verband of gewoon als hobby gaan uitvoeren. Echter zijn veel van deze actievelingen nog onvoldoende op de hoogte van het belang van herstellen bij het sporten; genaamd “Recovery” principe.

PRINCIPE

Om voordeel te halen uit een (intensieve) training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Dit komt niet alleen de daaropvolgende trainingen ten goede, het verlaagt ook de kan op blessures. In de meeste gevallen heeft een sporter eendoel : Fitter en sterker worden zodat het lichaam meer weerstand krijgt en het prestatieniveau stijgt.

“Het is tijdens de herstelperiodes dat het lichaam meer weerstand opbouwt”.

WERKING

Tijdens een (intensieve) training wordt het lichaam onderworpen aan een vorm van stress.

• Het lichaam zal zich tijdens de inspanning aanpassen aan deze stress. Echter dient het lichaam voldoende rust te krijgen om deze aanpassing te verwerken zodat het bij een volgende training het belastingsniveau (beter) aankan.
• Bij iemand die veel korte sprints doet bij bv. balsporten (voetbal, basket, tennis, …) zullen minuscule haarscheurtje optreden in het spierweefsel. Het lichaam zal deze “schade” niet alleen herstellenen, daarbovenop zal het extra weefsel toevoegen zodat het de volgende keer beter kan weerstaan tegen de opgewekte stress.
• Als er helemaal niet of een te korte periode van rust toegepast wordt om deze spierschade te herstellen én om het lichaam aan te passen aan de intensiteit dan kan het het schadeherstel NIET bijhouden en ontstaat er uiteindelijk een letsel, veelal in de vorm van verrekkingen of spierscheuren.

FAST RECOVERY SPIERGEL

De natuurlijke ingrediënten in onze FAST RECOVERY MUSCLE GEL zijn volledig gericht op het herstellen van kleine beschadigingen in het spierweefsel die opgelopen zijn door (zware) inspanningen.

De hieronder genoemde ingrediënten zijn in dusdanige verhoudingen in onze gel verwerkt zodat ze optimaal “samenwerken” gedurende het herstelproces, bovendien is de doeltreffendheid van iedere ingrediënt wetenschappelijk bewezen.

VOORNAAMSTE INGREDIËNTEN

De FAST RECOVERY MUSCLE GEL bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken.
De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een en langdurige en herstellende werking zorgt.

ARNICA MONTANA

VALKRUID

Zorgt voor een snelle heling bij spierletsels (haarscheurtjes), kneuzingen en biedt bescherming tegen krampen. Gaat bovendien de doorbloeding stimuleren om zo ontstekingen tegen te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek (4) is gebleken dat Arnica een significante bijdrage levert aan het voorkomen en genezen van ontstekingen, alsook pijnstillende eigenschappen heeft.

SALVIA ROSMARINUS

ROZENMARIJN

Revitaliseert en stimuleert de bloedcirculatie, heeft bacteriedodende eigenschappen die de bloedbanen vrij van gifstoffen en vrije radicalen maakt.

Het rozemarijn extract draagt bij tot het verlichten van spiervermoeidheid (1) en is geschikt voor de behandeling bij oa. ontstekingen en is één van de meest krachtige natuurlijke pijnstillers voor spieren en gewrichten (2).

HIPPOCASTANUM

PAARDENKASTANJE

Verhoogt de bloeddoorstroming in aders, verbetert de circulatie van zuurstof en voedingsstoffen en heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Paardenkastanje bevat een stof genaamd aescine, waarvan is aangetoond dat het een ontstekingsremmend effect heeft en waarvan bewezen is dat het effectief is voor de bloedcirculatie (3).

SAMENSTELLING:
De FAST RECOVERY MUSCLE GEL bestaat voor 80% uit natuurlijke ingrediënten en water, bevat een minimale hoeveelheid aan extra toevoegingen en een zeer kleine hoeveelheid conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat onze gels tot 12 maanden na opening hun werking blijven behouden.

OVERIGE NOEMENSWAARDIGE INGREDIËNTEN:
Water (verdunning), Alcohol Denat. (viscositeit), Natural Caster Oil (emulgator), Menthol (verfrissend), Glucose (humectant) Limonene (verfrissend).

CONCLUSIE

De RÉVVI FAST RECOVERY MUSCLE GELS zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De spierherstellende en rustgevende eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen of te beschermen.

Het gebruik van de FAST RECOVERY MUSCLE GEL wordt sterk aanbevolen om maximaal te herstellen NA een inspanning en om de herstelperiodes tussen activiteiten te verkorten.

BRONNEN

(1) MuhammadH. Alu’datt, ... Mervat Rawshdeh, in Therapeutic, Probiotic, andUnconventional Foods, 2018
BEKIJK DE BRON

(2) Joana M Andrade, Célia Faustino, Catarina Garcia, Diogo Ladeiras, Catarina P Reis and Patrícia Rijo Rosmarinus officinalis L. : an update review of its phytochemistry and biological activity
BEKIJK DE BRON

(3) Dudek-Makuch M, Studzińska-Sroka E. Horse chestnut – efficacy and safety in chronic venous insufficiency Rev Bras Farmacogn. 2015;25(5):533-41
BEKIJK DE BRON

(4) Tommaso Iannitti … Beniamino Palmieri : Effectiveness and Safety of Arnica Montana in Post-Surgical Setting, Pain and Inflammation
BEKIJK DE BRON