DUURZAAMHEID

VERPAKKINGEN

Bij het ontwerpen van onze verpakkingen werd niet alleen rekening gehouden met uitstraling en gebruiksgemak maar ook met materiaalkeuze.Zo zijn onze kartonnen en plastic verpakkingen vervaardigd uit gerecycleerd materiaal of zijn ze recycleerbaar van zodra ze bij het afval belanden. Onze verzenddozen dragen quasi allemaal het FSC-logo hetgeen duurzaam beheerde bossen vertegenwoordigt.

LOGISTIEK

Wij trachten het duurzame logistiek principe zoveel als mogelijk toe te passen binnen onze organisatie. In de volledige keten van producent tot en met consument besteden wij aandacht aan het verminderen van uitstoot gassen en vervuilende stoffen. RÉVVI werkt enkel samen met partners die dezelfde normen hanteren op gebied van transport; wij trachten onze pakketten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk af te leveren bij onze klanten. Het bulktransport van onze voorraden gebeurt steeds in samenspraak met onze toeleveranciers waar wij op hun (pro-)actieve aanpak rekenen om de CO2 uitstoot zo laag als mogelijk te houden.

ENERGIE

Ons hoofdkwartier in Echt (Nederland) is uitgerust met de meest recente energie vriendelijke technieken om het verbruik zo laag als mogelijk te houden.Wij maken gebruik van slimme verlichting in zowel onze magazijnruimtes als kantoren en investeren in 2021 in maar liefst meer dan 700m2 zonnepanelen hetgeen overeenkomt met een opbrengst van 105mWh waardoor ons bedrijf voor meer dan 70% zelfvoorzienend zal worden.

CO2 COMPENSATIE

Jaarlijks verdwijnen er naar schatting 10 miljard bomen terwijl bomen hét middel tegen klimaatverandering zijn. RÉVVI en ISBC participeren in het “Plant een boom” initiatief van Trees for All. Deze non-profit organisatie plant bomen, hersteld bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen.