DUURZAAMHEID

VERPAKKINGEN

Bij het ontwerpen van onze verpakkingen werd niet alleen rekening gehouden met uitstraling en gebruiksgemak maar ook met materiaalkeuze.Zo zijn onze kartonnen en plastic verpakkingen vervaardigd uit gerecycleerd materiaal of zijn ze recycleerbaar van zodra ze bij het afval belanden. Onze verzenddozen dragen quasi allemaal het FSC-logo hetgeen duurzaam beheerde bossen vertegenwoordigt.

LOGISTIEK

Wij trachten het duurzame logistiek principe zoveel als mogelijk toe te passen binnen onze organisatie. In de volledige keten van producent tot en met consument besteden wij aandacht aan het verminderen van uitstoot gassen en vervuilende stoffen. RÉVVI werkt enkel samen met partners die dezelfde normen hanteren op gebied van transport; wij trachten onze pakketten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk af te leveren bij onze klanten. Het bulktransport van onze voorraden gebeurt steeds in samenspraak met onze toeleveranciers waar wij op hun (pro-)actieve aanpak rekenen om de CO2 uitstoot zo laag als mogelijk te houden.

CO2 COMPENSATIE

Jaarlijks verdwijnen er naar schatting 10 miljard bomen terwijl bomen hét middel tegen klimaatverandering zijn. RÉVVI participeert in het “Plant een boom” initiatief van Trees for All. Deze non-profit organisatie plant bomen, hersteld bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen.