WARMTE THERAPIE

WAT IS WARMTE THERAPIE?

Warmte in de bloedbanen wordt veroorzaakt door een verhoogde activiteit van energie waardoor bloedvaten verwijden (vasodilatatie). Doordat er meer ruimte in de bloedbanen wordt gecreëerd ontstaat er een versnelling van de bloed(door-)stroming. Dankzij deze verhoogde doorbloeding verloopt het transport van zuurstof en voedingsstoffen efficiënter hetgeen een verbeterde flexibiliteit, buigzaamheid en beweeglijkheid van spieren en gewrichten.

VOORDELEN

Spieren en gewrichten die dankzij vasodilatatie (verwijding) opgewarmd of verwarmd worden ervaren volgende voordelen:

• Afname van spierspanning doordat spiervezels ontspannen.
• Verhoogde buigzaamheid van het bindweefsel die de flexibiliteit ondersteunt.
• Verlaagde weerstand in de gewrichtszones door vermindering van synoviaal vocht.
• Vermindering van pijn die ontstaat door verkorte fascia en eventuele spierspasmen.

WEL GEBRUIKEN

Het toepassen van warmte is het meest aangewezen in de 3 volgende omstandigheden :

1. Vòòr het starten van de warming-up bij het sporten.
2. Na de acute fase van een letsel (meestal na 72 uur) en bij het ingaan van de subacute fase.
3. Bij chronische aandoeningen zoals stijfheid veroorzaakt door artritis hetgeen een zeurende en aanhoudende gewrichtspijn met zich meebrengt.

NIET GEBRUIKEN

Het is niet aangewezen om warmtebehandelingen toe te passen tijdens de acute fase van een ontsteking of letsels (warmte kan hierbij zelfs een erg nadelig effect hebben) zoals verstuikingen, verrekkingen, knieblessures, breuken of ontwrichtingen.

Warmtetherapie mag nooit worden toegepast bij open wonden en bij personen die problemen hebben met de bloedsomloop (eerst een arts raadplegen wordt sterk aangewezen).

INTENSE HOT SPIERGEL

De natuurlijke ingrediënten in onze HOT gel zijn allen bijdragers tot de activering van energie in de bloedvaten en de vezels rond spierstructuren. De effecten bij het gebruik van de HOT gel kunnen in 2 fasen verdeeld worden:

Eerste 30 minuten na het aanbrengen
Afhankelijk van het huidtype en (lichaams-)conditie vindt er een intense activering van energie plaats, resulterend in een diep warm gevoel gedurende een relatieve tijd.

Tot 4 uur na het aanbrengen
zodra het lichaam is aangepast aan het "vat verwijding procédé" daalt het warmte gevoel. Echter blijft de versnelde circulatie en het transport van zuurstof en voedingsstoffen actief en zal dit degressief afnemen.

Voornaamste Ingrediënten

De INTENSE HOT MUSCLE GEL bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken.
De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een intense en langdurige werking zorgt.

HIPPOCASTANUM

PAARDENKASTANJE

Verhoogt de bloeddoorstroming in aders, verbetert de circulatie van zuurstof en voedingsstoffen en heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Paardenkastanje bevat aescine, waarvan is aangetoond dat het een ontstekingsremmend effect heeft en waarvan bewezen is dat het effectief is voor de bloedcirculatie (1).

VITIS VINIFERA

WIJNBLAD

Zorgt voor een verbeterde (lokale) cardiovasculair systeem en een gezonde doorbloeding in combinatie met anti oxiderende activiteit.

Van rode wijnbladeren(AS195) is het bewezen dat ze een heilzame therapeutische rol (2) hebben bij het verbeteren van de bloedcirculatie.

MILLEFOLIUM

DUIZENDBLAD

Stimuleert de verwijding van haarvaten hetgeen de bloedsomloop verhoogt. Bovendien verstevigt dit kruid de wanden van de aderen.
Het is eveneens bewezen dat zogenaamde ontstekingsmakers (bv. reuma, artrose, …) significant beïnvloed kunnen worden door het gebruik van duizendblad (3).

SAMENSTELLING:
De intense HOT gel bestaat voor 80% uit natuurlijke ingrediënten en water, bevat een minimale hoeveelheid aan extra toevoegingen en een zeer kleine hoeveelheid conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat onze gels tot 12 maanden na opening hun werking blijven behouden.

OVERIGE NOEMENSWAARDIGE INGREDIËNTEN :
Water (verdunning), Alcohol (viscositeit), Glycol (hydratant), Natural Caster Oil (emulgator), Camphor (pijnstillend), Valeriana Officinalis (relaxerend), Melissa Officinalis (ontstekingsremmend).

CONCLUSIE

De INTENSE HOT MUSCLE GELS van RÉVVI zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De “vasodilaterende” eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen en/of te beschermen.

Het gebruik van de INTENSE HOT MUSCLE GEL wordt sterk aanbevolen bij de behandeling van lage tot middel zware pijnlijke gebieden die veroorzaakt zijn door chronische aandoeningen (bv. artrose, reuma of aanhoudende rug-, nek- en schouderklachten) of voor het opwarmen van spieren, pezen en gewrichten bij bv. het sporten.

Bronnen

(1) Dudek-Makuch M, Studzińska-Sroka E. Horse chestnut – efficacy and safety in chronic venous insufficiency 
Rev Bras Farmacogn. 2015;25(5):533-41 
> BEKIJK BRON

(2) Maryam Azhdari  Marzie Zilaee  Majid Karandish  Seyed Ahmad Hosseini  Anahita Mansoori  Mohadeseh Zendehdel  Sara Khodarahpour 
> BEKIJK BRON

(3) Evaluation of Antioxidant, Anti-inflammatory and Anti-arthritic Activities of Yarrow (Achillea millefolium)Doha A. Mohamed , Eman A. Hanfy and Karem Fouda 
> BEKIJK BRON