KOUDE THERAPIE

WAT IS KOUDE THERAPIE?

Wanneer er een acuut letsel optreedt (bv. verstuiking of verrekking) zullen bloedbanen, haarvaatjes en aderen verbreden en gaat de bloeddoorstroming naar de getroffen zone toenemen. Dit process veroorzaakt zwelling en brengt pijn met zich mee.

Het belangrijkste doel van koude behandelingen bij een acute blessure is om deze uitgezette bloedvaten te vernauwen en het bloedtransport te verminderen (vasoconstrictie). Bij koude behandeling zal in de eerste 72 uur na het oplopen van het letsel, de pijn zal aanzienlijk verminderen en de zwelling zal sneller afnemen.

Voordelen

Koude zal vaak het gevoel van pijn overtreffen (cf. "pain-gate theorie"). Door het opwekken van het vasoconstrictie procédé zullen gekoelde spieren en bloedbanen:

• De ontsteking en zwelling sneller doen verminderen.
• Pijnprikkels in de zenuwbanen verdoofd worden.
• Spierspanningen en krampen aanzienlijk dalen.

WEL GEBRUIKEN

Het gebruik van koude is het meest geschikt bij acute aandoeningen (hetgeen betekent dat de blessure recentelijk opgelopen is) ; zoals:

• Verstuikingen : kwetsuur door het overstrekken van de ligamenten.
• Kneuzingen: deze treden op wanneer een bloedvat onderhuids scheurt.
• Overbelasting: veroorzaakt door wederkerende (te) zware handelingen bij bepaalde bewegingen.
• Groeipijnen: pijnen van gewrichten, spieren en pezen die ontstaan door druk omwille van verschil in groeisnelheid van de verschillende spier- en gewrichtsgroepen.

NIET GEBRUIKEN

Pas geen koude therapie toe voor de behandeling van chronische aandoeningen (waarvoor warmte behandelingen meer aangewezen zijn) en breng ook nooit koude aan op open wonden.

Maak ook nooit gebruik van koude vóór een inspanning omdat dit het risico op spier- en/of pees verrekkingen kan vergroten.

ICE COLD SPIERGEL

De koude gels van RÉVVI bestaan voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten die aanzien worden als belangrijke bijdragers van het onstekingsremmende en/of het vasoconstrictieve (vernauwen) proces.

De hieronder vermelde ingrediënten zijn allen in een hoge concentratie verwerkt in onze ICE COLD MUSCLE GEL en hun doeltreffendheid is wetenschappelijk bewezen. De zorgvuldige samenstelling zorgt tevens voor een diepe penetratie en langdurige werking.

VOORNAAMSTE INGREDIËNTEN

De ICE COLD MUSCLE GEL bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken.
De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een en langdurige koelende werking zorgt.

CAMPHORA

KAMFER

Dit kruid wekt oa. een lichte vorm van plaatselijke gevoelloosheid op van de zenuwbanen, waardoor pijnen, zwellingen en ontstekingen als minder hefting ervaren worden.

Kamfer activeert de TRP (transient receptor potential) (1) en heeft een gunstige werking bij de behandeling van ontstekingen en zwellingen die veroorzaakt zijn door een externe impact.

MENTHA ARVENSIS

MUNT

L-menthol komt van nature voor in muntbladen en wordt beschouwd als één van de meest effectieve natuurlijke koelmiddelen.

Wetenschappelijke studies bevestigen dat het muntextract klinisch relevante eigenschappen (2) heeft die pijnstillend, antibacterieel en ontstekingsremmend werken.

RICINUS COMMUNIS

RICINUSOLIE

Het ricinusolie extract staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en bijdrage in het verlichten van gewrichtspijnen alsook bij lokale (spier-)ontstekingen.

Ricinusolie heeft een anti-oxidante werking (3), hetgeen ontstekingsremmende eigenschappen met zich meebrengt die gunstig zijn voor de behandeling van oa. ontstekingen en zwellingen.

SAMENSTELLING:
De ICE COLD MUSCLE GEL bestaat voor 80% uit natuurlijke ingrediënten en water, bevat een minimale hoeveelheid aan extra toevoegingen en een zeer kleine hoeveelheid conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat onze gels tot 12 maanden na opening hun werking blijven behouden.

OVERIGE NOEMENSWAARDIGE INGREDIËNTEN:
Water (verdunning), Alcohol Denat. (viscositeit), Glycol (hydratant), Limonene (verfrissend).

CONCLUSIE

De RÉVVI ICE COLD MUSLCE GELS zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De "vasoconstrictieve" eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen of te beschermen.

Het gebruik van de ICE COLD MUSLCE GEL wordt sterk aanbevolen bij de behandeling van lage tot middel zware pijnlijke gebieden die veroorzaakt zijn door ontstekingen, verrekkingen, vermoeidheid en bij acute blessures waar een onmiddellijke koeling noodzakelijk is.

BRONNEN

(1) Rafie Hamidpour, Soheila Hamidpour, Mohsen Hamidpour, Mina Shahlari - Camphor, a traditional remedy with the history of treating several diseases 
> BEKIJK BRON

(2) Suresh Rao, Manjeshwar Shrinath Baliga - in Polyphenols in Human Health and Disease, 2014 
> > BEKIJK BRON

(3) Vhutshilo Nemudzivhadi and Peter Masoko - In Vitro Assessment of Cytotoxicity, Antioxidant, and Anti-Inflammatory Activities of Ricinus communis 
>> BEKIJK BRON