RECOVERY, voor wie

Samen met de alsmaar groeiende recreatieve sport en fitness activiteiten, krijgt een correcte manier van herstellen steeds meer aandacht en beseft de actieve sporter de voordelen hiervan.
In de afgelopen jaren zijn meer dan ooit mensen gaan sportenen bewegen, miljoenen sporters zijn hun favoriete activiteiten in competitie verband of gewoon als hobby gaan uitvoeren.

Echter zijn veel van deze actievelingen nog onvoldoende op de hoogte van het belang van herstellen bij het sporten ; genaamd “Recovery”principe.

het principe van

RECOVERY

hoe werkt RECOVERY

Tijdens een (intensieve) training wordt het lichaam onderworpen aan een vorm van stress.
Het lichaam zal zich tijdens de inspanning aanpassen aan deze stress. Echter dient het lichaam voldoende rust te krijgen om deze aanpassing te verwerken zodat het bij een volgende training het belastingsniveau (beter) aankan.
Bij iemand die veel korte sprints doet bij bv. balsporten (voetbal, basket, tennis, …) zullen minuscule haarscheurtje optreden in het spierweefsel. Het lichaam zal deze “schade” niet alleen herstellenen, daarbovenop zal het extra weefsel toevoegen zodat het de volgende keer beter kan weerstaan tegen de opgewekte stress.
Als er helemaal niet of een te korte periode van rust toegepast wordt om deze spierschade te herstellen én om het lichaam aan te passen aan de intensiteit dan kan het het schadeherstel NIET bijhouden en ontstaat er uiteindelijk een letsel, veelal in de vorm van verrekkingen of spierscheuren.

het effect van onze

fast RECOVERY gel

voornaamste ingrediënten

De fast RECOVERY gel bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken.
De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een en langdurige en herstellende werking zorgt.

Salvia Rosmarinus

roepnaam: rozemarijn

Revitaliseert en stimuleert de bloedcirculatie, heeft bacteriedodende eigenschappen die de bloedbanen vrij van gifstoffen maakt.

evidence based

Hippocastanum

roepnaam: paardenkastanje

Verhoogt de bloeddoorstroming in aders, verbetert de circulatie van zuurstof en voedingsstoffen en heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

evidence based

Arnica Montana

roepnaam: valkruid

Zorgt voor een snelle heling bij oa. haarscheurtjes en biedt bescherming tegen krampen. Stimuleert de doorbloeding om zo ontstekingen tegen te gaan.

evidence based

conclusie

De Révvi fast RECOVERY gels zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De spierherstellende en rustgevende eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen of te beschermen.

Het gebruik van de fast RECOVERY gel wordt sterk aanbevolen om maximaal te herstellen NA een inspanning en om de herstelperiodes tussen activiteiten te verkorten.

Vragen? Laat het ons weten

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.