wat is WARMTE therapie

Warmte in de bloedbanen wordt veroorzaakt door een verhoogde activiteit van energie waardoor bloedvaten verwijden (vasodilatatie). Doordat er meer ruimte in de bloedbanen wordt gecreëerd ontstaat er een versnelling van de bloed(door-)stroming.
Dankzij deze verhoogde doorbloeding verloopt het transport van zuurstof en voedingsstoffen efficiënter hetgeen een verbeterde flexibiliteit, buigzaamheid en beweeglijkheid van spieren en gewrichten.  

voordelen van

WARMTE therapie

wanneer WARMTE toepassen

Het toepassen van warmte is het meest aangewezen in de 3 volgende omstandigheden :
1) Vòòr het starten van de warming-up bij het sporten.
2) Na de acute fase van een letsel (meestal na 72 uur) en bij het ingaan van de subacute fase.
3) Bij chronische aandoeningen zoals stijfheid veroorzaakt door artritis hetgeen een zeurende en aanhoudende gewrichtspijn met zich meebrengt.

wanneer GEEN WARMTE toepassen

Het is niet aangewezen om warmtebehandelingen toe te passen tijdens de acute fase van een ontsteking of letsels (warmte kan hierbij zelfs een erg nadelig effect hebben) zoals verstuikingen, verrekkingen, knieblessures, breuken of ontwrichtingen.
Warmtetherapie mag nooit worden toegepast bij open wonden en bij personen die problemen hebben met de bloedsomloop (eerst een arts raadplegen wordt sterk aangewezen).

het effect van onze

intense HOT gel

voornaamste ingrediënten

De intense HOT gel bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken. De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een intense en langdurige werking zorgt.

Hippocastanum

roepnaam: paardenkastanje

Verhoogt de bloeddoorstroming in aders, verbetert de circulatie van zuurstof en voedingsstoffen en heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

evidence based

Vitis Vinifera

roepnaam: wijnblad

Zorgt voor een verbeterde (lokale) cardiovasculair syteem en een gezonde doorbloeding in combinatie met anti oxiderende eigenschappen.

evidence based

Millefolium

roepnaam: duizendblad

Stimuleert de verwijding van haarvaten hetgeen de bloedsomloop verhoogt. Bovendien verstevigt dit kruid de wanden van de aderen.

evidence based

Conclusie

De intense HOT gels van Révvi zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De “vasodilaterende” eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen en/of te beschermen.

Het gebruik van de intenste HOT gel wordt sterk aanbevolen bij de behandeling van lage tot middel zware pijnlijke gebieden die veroorzaakt zijn door chronische aandoeningen (bv. artrose, reuma of aanhoudende rug-, nek- en schouderklachten) of voor het opwarmen van spieren, pezen en gewrichten bij bv. het sporten.

Vragen? Laat het ons weten

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.