wat is KOUDE therapie

Wanneer er een acuut letsel optreedt (bv. verstuiking of verrekking) zullen bloedbanen, haarvaatjes en aderen verbreden en gaat de bloeddoorstroming naar de getroffen zone toenemen. Dit process veroorzaakt zwelling en brengt pijn met zich mee.
Het belangrijkste doel van koude behandelingen bij een acute blessure is om deze uitgezette bloedvaten te vernauwen en het bloedtransport te verminderen (vasoconstrictie). Bij koude behandeling zal in de eerste 72 uur na het oplopen van het letsel, de pijn zal aanzienlijk verminderen en de zwelling zal sneller afnemen.

voordelen van

KOUDE therapie

wanneer KOUDE therapie toepassen

Het gebruik van koude is het meest geschikt bij acute aandoeningen (hetgeen betekent dat de blessure recentelijk opgelopen is) ; zoals:
• Verstuikingen : kwetsuur door het overstrekken van de ligamenten.
• Kneuzingen : deze treden op wanneer een bloedvat onderhuids scheurt
• Overbelasting : veroorzaakt door wederkerende (te) zware handelingen bij bepaalde bewegingen
• Groeipijnen : pijnen van gewrichten, spieren en pezen die ontstaan door druk omwille van verschil in groeisnelheid van de verschillende spier- en gewrichtsgroepen.

wanneer geen KOUDE therapie toepassen

Pas geen koude therapie toe voor de behandeling van chronische aandoeningen (waarvoor warmte behandelingen meer aangewezen zijn) en breng ook nooit koude aan op open wonden. Maak ook nooit gebruik van koude vóór een inspanning omdat dit het risico op spier- en/of pees verrekkingen kan vergroten.

het effect van onze

ice COLD gel

voornaamste ingrediënten

De ice COLD gel bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken.
De samenwerking van deze ingrediënten resulteert in een erg effectief product die voor een en langdurige koelende werking zorgt.

Camphora

roepnaam : kamfer

Dit kruid wekt oa. een lichte vorm van plaatselijke gevoelloosheid op van de zenuwbanen, waardoor pijnen, zwellingen en ontstekingen als minder hefting ervaren worden.

evidence based

Mentha Arvensis

roepnaam : munt

L-menthol komt van nature voor in muntbladen en wordt beschouwd als één van de meest effectieve natuurlijke koelmiddelen.

evidence based

Ricinus Communis

roepnaam : ricinusolie

Het ricinusolie extract staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en bijdrage in het verlichten van gewrichtspijnen alsook bij lokale (spier-)ontstekingen.

evidence based

conclusie

De Révvi ice COLD gels zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De "vasoconstrictieve" eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen of te beschermen.

Het gebruik van de ice COLD gel wordt sterk aanbevolen bij de behandeling van lage tot middel zware pijnlijke gebieden die veroorzaakt zijn door ontstekingen, verrekkingen, vermoeidheid en bij acute blessures waar een onmiddellijke koeling noodzakelijk is.

Vragen? Laat het ons weten

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.